ENERSAVER on taloyhtiöille suunnattu LVIS-huoltopalvelu, jonka avulla veden ja energian kulutus saadaan kuriin sekä asumismukavuus ja -turvallisuus paranee.

Ennakoiva vesi- ja viemärihuolto

ENERSAVER -palvelussa taloyhtiön veden kulutusta vähennetään useilla erilaisilla toimenpiteillä, joista osa on yhtiö- ja osa huoneistokohtaisia. Säästöjä haetaan realistisesti ja kokonaisvaltaisesti (ilman kustannuksia aiheuttavia valvontalaitteita) kaikista niistä kohdista, jotka tavalla tai toisella aiheuttavat turhaa veden kulutusta.

VESIJOHDON YLIPAINEEN LEIKKAAMINEN

Vesi- ja viemärihuoltotyöt aloitetaan selvittämällä vesijohdon paine tonttijohdossa. Mahdollinen ylipaine poistetaan asentamalla oikein mitoitettu vakiopaineventtiili taloyhtiöön.

VESIMÄÄRIEN SÄÄTÄMINEN HANAKOHTAISESTI

Seuraavassa vaiheessa kaikkien taloyhtiössä sijaitsevien vesihanojen virtaamat säädetään energiatehokkaiksi. Niissä hanamalleissa joissa virtaaman säätö ei ole mahdollinen vaihdetaan poresuuttimet veden kulutusta säästävään malliin.

ALLAS- JA SUIHKUHANOJEN
TARKASTUS / HUOLTO

Kaikille taloyhtiön allas- ja suihkuhanoille suoritetaan kuntotarkastus, jossa varmistetaan hanojen oikeanlainen toiminta. Keittiön allashanoihin vaihdetaan huulitiivisteet tarvittaessa. Suihkuihin vaihdetaan vettä säästävät käsisuihkut. Huollamme vain Suomessa tyyppihyväksytyt allas- ja suihkuhanat. Hanojen muut kuluvat sulku- ja säätöosat korjataan tarvittaessa lisätyönä huollon yhteydessä.

WC-ISTUINTEN HUOLTO
JA VESIMÄÄRIEN SÄÄTÄMINEN

Taloyhtiössä sijaitsevien WC-istuinten säiliöiden sisälle vaihdetaan poisto- ja tuloventtiilin tiivisteet, sulkumännät, venttiilin neulat ja istukkakumit vesivuotojen välttämiseksi. Samalla WC-istuinten virtaamat säädetään kohdalleen. Huollon jälkeen WC-istuinten huoleton käyttöikä pitenee vuosilla. Huollamme vain Suomessa tyyppihyväksytyt WC-istuimet, joihin on yleisesti saatavilla varaosia.

 

HUOLLON LISÄTYÖT

ENERSAVER -palvelun ennakoivan vesi- ja viemärihuollon yhteydessä voidaan suorittaa erillisenä lisätyönä myös lattiakaivojen tyhjennyksiä, hajulukkojen puhdistuksia, huoneistokohtaisten vesimittareiden tarkistuksia sekä vesikalusteiden vaihto- ja asennustöitä.