ENERSAVER on taloyhtiöille suunnattu LVIS-huoltopalvelu, jonka avulla veden ja energian kulutus saadaan kuriin sekä asumismukavuus ja -turvallisuus paranee.

Sähkön määräaikaishuolto

ENERSAVER -palvelussa koko taloyhtiön sähkökalusteiden, -laitteiden ja -kytkentöjen paloturvallisuutta parannetaan käytännön toimenpitein, eli tarkastamalla, mittaamalla, osia vaihtamalla ja sähkökalusteita nykyaikaistamalla. Osa toimenpiteistä on yhtiö- ja osa huoneistokohtaisia.

HUONEISTOJEN SÄHKÖKESKUKSEN TARKASTUS

Taloyhtiön jokaisen huoneiston oma sähkökeskus tarkastetaan huolellisesti käymällä läpi sulakkeiden, sulakepohjien ja kytkentöjen toiminta. Sähkökeskus lämpökuvataan ja kytkentäliittimien kireys tarkistetaan.

VALAISIMIEN JA LIITÄNTÖJEN TARKASTUS

Kaikki taloyhtiön valaisimet ja liitännät (niin huoneistoissa kuin yleisissä tiloissa) käydään läpi tarkastamalla liitäntäpistokkeet ja vaihtamalla koukkukantiset valaisinpistorasiat vanhojen kytkentäliittimien tilalle. Lisäksi hehkulamppupolttimot vaihdetaan energiasäästöpolttimoihin (kiinteästi asennetut valaisimet).

SÄHKÖKALUSTEIDEN
JA VAROITTIMIEN TARKASTUS

Kaikki taloyhtiön sähköpistorasiat, valaisinkytkimet ja muut mahdolliset sähkökalusteet tarkastetaan ja vaihdetaan tarvittaessa uusiin. Palo- ja häkävaroittimien toiminta ja riittävyys tarkastetaan ja paristot vaihdetaan. Varoittimia asennetaan tarpeen mukaan lisää (lisätyönä).

SÄHKÖLAITTEIDEN
JA -LÄMMITTIMIEN TARKASTUS

Lieden, kiukaan, jääkaapin, pakastimen yms. huoneistoon kiinteästi kuuluvien sähkölaitteiden kunto ja maadoitukset tarkistetaan.

YHTIÖKOHTAISET TARKASTUKSET

Sadevesikourujen sulatuskaapeleiden toiminnan tarkastus ja vaihdevirtojen mittaus pääkeskuksella (tavoitteena sähköliittymän koon mahdollinen pienentäminen). Samassa yhteydessä selvitetään yleistilojen ja ulkovalaisimien uusintatarve.

 

HUOLLON LISÄTYÖT

ENERSAVER -palvelun sähkön määräaikaishuollon yhteydessä voidaan tehdä esim. autonlämmityspistorasioiden kuntotarkastuksia sekä valaisinpylväiden vanhojen (esim. elohopea) lamppujen vaihto energiansäästölampuiksi.