ENERSAVER on taloyhtiöille suunnattu LVIS-huoltopalvelu, jonka avulla veden ja energian kulutus saadaan kuriin sekä asumismukavuus ja -turvallisuus paranee.

Mikä on ENERSAVER -palvelu?

ENERSAVER -palvelussa koko taloyhtiön LVIS-huoltotoimenpiteet on koottu fiksusti ja täsmällisesti samaan palveluun. Neljä eri osa-aluetta, joista voidaan taloyhtiökohtaisesti valita ne huoltopalvelut, jotka juuri nyt nähdään akuuteimmiksi.

1. Lämmitys on kiva juttu
- kun se toimii!

Vanhoissa kerrostaloissa on tavallisesti patterilämmitys. Patteriventtiilit ja -termostaatit sekä linjasäätöventtiilit tulevat ajallaan teknisen käyttöikänsä päähän. Tällöin lämpöjohtoverkossa esiintyy tippavuotoja, lämpötilat huoneistojen välillä vaihtelevat rajusti (jopa 18-27 asteen välillä) ja kiinteistön lämmityskustannukset sekä vesivahinkoriski kasvavat koko ajan. Jokaisella taloyhtiön asukkaalla tulisi olla mahdollisuus nauttia tasaisesta huoneenlämmöstä, kohtuullisin kustannuksin.

Edellä kuvattujen ongelmien ilmetessä on syytä tarkistaa lämpöjohtoverkon kunto sekä suunnitella korjaustoimenpiteet ja säädöt. Jos lämpöjohtoverkko on kunnossa, jo perussäädöillä saadaan aikaan 5-10 % säästöt. Uudistamalla lämmityslaitteita ja -automatiikkaa voidaan saavuttaa jopa 8-20 % säästöt!

 

ENERSAVER -palvelun lämpöjohtoverkon huolto  ja tasapainotus vähentää tuntuvasti lämmityskuluja taloyhtiössä!

 

LUE LISÄÄ LÄMPÖJOHTOVERKON HUOLLOSTA JA TASAPAINOTUKSESTA

2. Vedestä voi nauttia tuhlaamatta sitä!

Veden- ja jäteveden hinta viimeisinä vuosikymmeninä on noussut selvästi - vuodesta 1980 lähtien melkein nelinkertaiseksi. Taloyhtiöissä vesikustannukset katetaan yleensä vesimaksuilla henkilöluvun, eikä käytön mukaan. Tästä syystä jokaisen taloyhtiön asukkaan tavoitteena tulisi olla veden kulutuksen kuurin saaminen.

Keskimäärin suomalainen asukas kuluttaa vettä 155 litraa/vrk ja tuhlaavimmat jopa 260 litraa/vrk. Realistisena tavoitetasona vuorokaudessa voidaan pitää 100-130 litran veden kulutusta. Myös taloyhtiön yleisissä tiloissa voi asua todellisia vesijuoppoja. Esimerkiksi yksi läpivuotava WC-istuin voi pahimmillaan aiheuttaa jopa tuhansien eurojen turhan vesi- ja jätevesilaskun taloyhtiölle - ilman että kukaan kiinnittää siihen erityistä huomiota!

 

ENERSAVER -palvelun ennakoiva vesi- ja viemärihuolto vähentää tuntuvasti vedenkulutusta taloyhtiössä!

 

LUE LISÄÄ ENNAKOIVASTA VESI- JA VIEMÄRIHUOLLOSTA

3. Sisäilman laatua
voidaan parantaa!

Suomessa pitää lain mukaan puhdistaa painovoimaisesti tai koneellisesti ilmaa vaihtavien ilmanvaihtolaitteistojen, kammioiden, puhaltimien, palorajoittimien ja muiden ilmanvaihtolaitteistoon kuuluvien paloturvallisuuteen vaikuttavien laitteiden ja ilmanvaihtokanavien osia säännöllisesti. Taloyhtiössä ilmanvaihdon huoltaminen on ensiarvoisen tärkeää, koska se vaikuttaa kaikkien asukkaiden viihtyvyyteen sekä terveyteen - ja on samalla myös paloturvallisuustekijä.

Koko taloyhtiön ilmanvaihtojärjestelmä on syytä huoltaa vähintään 5 vuoden välein. Ilmanvaihdon määräaikaishuollossa koko taloyhtiön ilmanvaihto puhdistetaan perusteellisesti ja säädetään toimimaan suunnitellulla tavalla. Säännöllinen huolto ehkäisee tehokkaasti sisäilmaongelmia huoneistoissa.

 

ENERSAVER -palvelun ilmanvaihdon määräaikaishuolto lisää viihtyisyyttä ja paloturvallisuutta taloyhtiössä!

 

LUE LISÄÄ ILMANVAIHDON MÄÄRÄAIKAISHUOLLOSTA

4. Pienet asiat lisäävät paloturvallisuutta!

Varsinkin vanhemmissa taloyhtiöissä yksittäisten huoneistojen sähkökalusteiden ja -kytkentöjen kunto voi olla paloturvallisuusriski. Vuosien saatossa pistorasioiden tai valokytkimien kiinnitykset ovat voineet löystyä, lieden tai kiukaan maadoitus ei ole kunnossa tai palovaroittimeen on unohdettu vaihtaa paristot. Mahdollisimman  turvallinen ja energiaa säästävä sähkön käyttö on jokaisen taloyhtiön asukkaan etuoikeus, johon taloyhtiön tulisi luoda asianmukaiset puitteet.

Jos taloyhtiössä ei ole viimeisen 10 vuoden aikana suoritettu sähkökalusteiden ja -laitteiden tarkastusta ja huoltoa, olisi se syytä tehdä mahdollisimman pian. Sähkön määräaikaishuollossa koko taloyhtiön sähkökalusteet, -laitteet ja -kytkennät käydään tarkastetaan ja huolletaan sähkömiehen toimesta.

 

ENERSAVER -palvelun sähkön määräaikaishuolto lisää paloturvallisuutta taloyhtiössä ja auttaa säästämään energiaa!

 

 

LUE LISÄÄ SÄHKÖN MÄÄRÄAIKAISHUOLLOSTA

ENERSAVER -asentaja on LVIS-ammattilainen!

ENERSAVER -palvelun asentaja on aina LVIS-alan ammattilainen, jolla on ENERSAVER -koulutus.

 

Työt suoritetaan siten, että taloyhtiön asukkaille aiheutuva haitta on minimaalinen ja taloyhtiölle koituva hyöty maksimaalinen!

 

 

ENERSAVER -palvelu on osa Greenpipe Oy:n palvelutarjontaa. Greenpipe Oy on vuonna 1994 perustettu, valtakunnallisesti toimiva LVISA-alan asiantuntijayritys, jonka keskeisenä toimialana ovat julkisten rakennusten LVISA-urakointi ja -huoltopalvelut sekä taloyhtiöiden linjasaneeraukset. Tutustu lisää: www.greenpipe.fi