ENERSAVER on taloyhtiöille suunnattu LVIS-huoltopalvelu, jonka avulla veden ja energian kulutus saadaan kuriin sekä asumismukavuus ja -turvallisuus paranee.

Lämpöjohtoverkon huolto ja tasapainotus

ENERSAVER -palvelussa taloyhtiön lämmityskustannuksia vähennetään lämpöjohtoverkon huollolla ja tasapainotuksella. Säästöjä haetaan realistisesti ja kokonaisvaltaisesti siten, että huonekohtainen tavoitelämpötila on 21,5 astetta. Keskikokoisessa kerrostalokiinteistössä työhön kuluu aikaa noin kaksi kuukautta, mutta huoneistokohtainen häiriö on yleensä hyvin vähäinen, noin 1-2 päivää.

TILANNEKARTOITUS

Huolto ja tasapainotus aloitetaan mittaamalla huoneistojen lämpötilaerot. Tämän jälkeen kartoitetaan huoneistokohtaisesti patteriventtiilien ja -termostaattien kunto. Lisäksi tarkistetaan taloyhtiön linjasäätöventtiilien, lämmitysautomatiikan ja lämpöputkiston kunto.

TASAPAINOTUKSEN SUUNNITTELU

Tilannekartoituksen pohjalta laaditaan suunnitelma lämpöjohtoverkon tasapainottamista varten. Vanhat lämpöjohtokuvat muunnetaan digitaaliseen muotoon ja päivitetään nykytilanteeseen.

HUUHTELU JA VENTTIILIEN VAIHTO

Taloyhtiön koko lämpöjohtoverkossa suoritetaan huuhtelu sykehuuhtelulaitteella vanhojen venttiilien paikalla ollessa. Sen jälkeen vaihdetaan kaikki pallo- ja linjasäätöventtiilit sekä patteriventtiilit.

SÄÄTÖTYÖT JA TARKISTUSMITTAUS

Kaikki asennetut venttiilit esisäädetään, linjasäätöventtiilien vesivirrat mitataan ja dokumentoidaan sekä lämpöjohtopumpun toiminta optimoidaan. Lopuksi verkosto ilmataan, haetaan automatiikkaan sopiva lämmityksen säätökäyrä ja suoritetaan lämpötilojen tarkistusmittaukset lämmityskaudella.

 

HUOLLON LISÄTYÖT

ENERSAVER -palvelun lämpöjohtoverkon huollon ja tasapainotuksen yhteydessä voidaan suorittaa erillisenä lisätyönä myös patteritermostaattien asennuksia, kaukolämmönsiirtimien vaihtotöitä, automatiikan asennuksia sekä lämpöjohtoverkon vanhojen eristeiden purkua (asbesti) ja uudelleen eristämistä.