ENERSAVER on taloyhtiöille suunnattu LVIS-huoltopalvelu, jonka avulla veden ja energian kulutus saadaan kuriin sekä asumismukavuus ja -turvallisuus paranee.

Ilmanvaihdon määräaikaishuolto

ENERSAVER -palvelussa koko taloyhtiön sisäilman laatua ja IV-järjestelmän paloturvallisuutta parannetaan käytännön toimenpitein, eli puhdistamalla ilmanvaihtokanavat ja -venttiilit, vaihtamalla suodattimet sekä mittaamalla ja säätämällä ilmamäärät oikeiksi. Osa toimenpiteistä on yhtiö- ja osa huoneistokohtaisia.

IV-KANAVIEN HARJAUS
JA IV-VENTTIILIEN PESU

Taloyhtiön ilmanvaihtokanavien puhdistus aloitetaan alipaineistamalla kanavat. Sen jälkeen kanavat harjataan puhtaaksi mekaanisesti. Kanavistoon liittyvät isot osat imuroidaan ja pyyhitään tarvittaessa puhtaiksi. Seuraavaksi ilmanvaihtoventtiilit irroitetaan huoneistokohtaisesti, imuroidaan ja pestään puhtaaksi sekä asennetaan takaisin paikoilleen.

TIIVEYDEN JA
PALORAJOITTIMIEN TARKASTUS

Ilmanvaihdon määräaikashuollon yhteydessä tarkastetaan myös IV-kanavien tiiveys painekoneella, mikäli on syytä epäillä tiiveyden tasoa. Samassa yhteydessä tarkastetaan myös IV-järjestelmän palorajoittimien toiminta.

IV-KONEEN TARKASTUS
JA SUODATTIMIEN VAIHTO

Ilmanvaihtokoneen tarkastus aloitetaan poistamalla vanhat suodattimet ja puhdistamalla kone. Tämän jälkeen koneeseen asennetaan uudet suodattimet ja koneen toiminta tarkastetaan.

ILMAMÄÄRIEN SÄÄTÖ
JA PUHDISTUSPÖYTÄKIRJA

Ilmanvaihdon määräaikaishuollon lopuksi IV-järjestelmän ilmamäärät säädetään venttiilikohtaisesti koko taloyhtiössä. Koko määräaikaishuolto dokumentoidaan puhdituspöytäkirjaan, josta annetaan yksi kappale jokaisen huoneiston omistajalle tai haltijalle.

 

HUOLLON LISÄTYÖT

ENERSAVER -palvelun ilmanvaihdon määräaikaishuollon yhteydessä voidaan suorittaa erillisenä lisätyönä taloyhtiössä myös ilmanvaidon käyntiaikojen tarkistuksia sekä väärin kytkettyjen liesituulettimien vaihtamisia oikeanlaisiin.