ENERSAVER on taloyhtiöille suunnattu LVIS-huoltopalvelu, jonka avulla veden ja energian kulutus saadaan kuriin sekä asumismukavuus ja -turvallisuus paranee.

Ei - vaan valitettavasti tätä päivää suomalaisissa taloyhtiössä!

Aikansa kutakin. Mikään ei ole ikuista ja siitä syytä myös taloyhtiöissä tulisi jokaisen omistajan ja asukkaan herätä pohtimaan sitä missä kunnossa juuri meidän taloyhtiömme LVIS-asiat oikeasti ovat?

Tiesitkö, että...

...huoltamaton LVIS aiheuttaa taloyhtiölle jatkuvasti kasvavia vesi- ja energiakuluja, lisää ääni- ja viihtyvyysongelmia, kasvattaa vesivahingon riskiä ja on lopulta myös paloturvallisuusongelma?

 

ENERSAVER -palvelun systemaattisella huollolla tuhlaus loppuu, asumismukavuus paranee ja kiinteistön arvo nousee!

Mitä ENERSAVER tarkoittaa?

Se tarkoittaa yksinkertaisesti säästöjä ja asumismukavuutta. ENERSAVER on taloyhtiöille suunnattu LVIS-huoltopalvelu, jonka avulla veden ja energian kulutus saadaan kuriin sekä asumismukavuus ja -turvallisuus paranee.

 

ENERSAVER -palvelussa koko taloyhtiön LVIS-huoltotoimenpiteet on koottu fiksusti ja täsmällisesti samaan palveluun. Neljä eri osa-aluetta, joista voidaan taloyhtiökohtaisesti valita ne huoltopalvelut, jotka juuri nyt nähdään akuuteimmiksi:

 

LÄMMITYS

Kun patteriventtiilit ja -termostaatit tulevat teknisen käyttöikänsä päähän, lämpöjohtoverkossa esiintyy tippavuotoja, lämpötilat huoneistojen välillä vaihtelevat rajusti (jopa 18-27 asteen välillä) ja kiinteistön lämmityskustannukset sekä vesivahinkoriski kasvavat koko ajan. Meidän mielestämme jokaisella taloyhtiön asukkaalla tulisi olla mahdollisuus nauttia tasaisesta huoneenlämmöstä, kohtuullisin kustannuksin.

LUE LISÄÄ LÄMPÖJOHTOVERKON HUOLLOSTA JA TASAPAINOTUKSESTA

 

VESI JA VIEMÄRI

Keskimäärin suomalainen asukas kuluttaa vettä 155 litraa/vrk ja tuhlaavimmat jopa 260 litraa/vrk. Realistisena tavoitetasona vuorokaudessa voidaan pitää 100-130 litran veden kulutusta. Myös taloyhtiön yleisissä tiloissa voi asua todellisia vesijuoppoja. Esimerkiksi yksi läpivuotava WC-istuin voi pahimmillaan aiheuttaa jopa tuhansien eurojen turhan vesi- ja jätevesilaskun taloyhtiölle - ilman että kukaan kiinnittää siihen erityistä huomiota! Taloyhtiöissä vesikustannukset katetaan yleensä vesimaksuilla henkilöluvun, eikä käytön mukaan. Tästä syystä jokaisen taloyhtiön asukkaan tavoitteena tulisi olla veden kulutuksen kuurin saaminen.

LUE LISÄÄ ENNAKOIVASTA VESI- JA VIEMÄRIHUOLLOSTA

 

ILMANVAIHTO

Taloyhtiössä ilmanvaihdon huoltaminen on ensiarvoisen tärkeää, koska se vaikuttaa kaikkien asukkaiden viihtyvyyteen sekä terveyteen - ja on samalla myös paloturvallisuustekijä. Koko taloyhtiön ilmanvaihtojärjestelmä on syytä huoltaa vähintään 5 vuoden välein.

LUE LISÄÄ ILMANVAIHDON MÄÄRÄAIKAISHUOLLOSTA

 

SÄHKÖ

Varsinkin vanhemmissa taloyhtiöissä yksittäisten huoneistojen sähkökalusteiden ja -kytkentöjen kunto voi olla paloturvallisuusriski. Mahdollisimman turvallinen ja energiaa säästävä sähkön käyttö on jokaisen taloyhtiön asukkaan etuoikeus, johon taloyhtiön tulisi luoda asianmukaiset puitteet.

LUE LISÄÄ SÄHKÖN MÄÄRÄAIKAISHUOLLOSTA

 

Tulemme mielellämme kertomaan asiasta lisää ja esittelemään ENERSAVE -palvelua vaikka taloyhtiönne yhtiökokoukseen, pyytäkää isännöitsijäänne tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaa ottamaan meihin yhteyttä!